torsdag 4 oktober 2012

FN:s tandlöshet och Nato:s inblandning IGEN !!

Jag har skrivit om FN:s utspelade roll några gånger sedan jag började bloggat för ca. 2 år sedan.
Under Libyen-konflikten visade FN:s tandlöshet sina framfötter klart och tydligt.
Nu är det dags igen !
FN:s säkerhetsråd gång har på gång försökt att komma fram till en resolution utan att lyckats.
Anledning till detta är att Ryssland och Kina som är 2 utav de 5 ständiga medlemmar i säkerhetsrådet gång på gång har ställt sig emot resten av säkerhetsrådet och har utnyttjat vetorätten.
Medan Ryssland och Kina vägrar att samarbeta med resten av säkerhetsrådet så slaktas det syriska folket skoningslöst. Oskyldiga människor dödas på ett brutalt sätt varje dag av Bashar-regimen.
Kina och Ryssland som har gamla gigantiska avtal med "skurken" ställer sig inte emot en resolution enbart av ekonomiska skäl. De gör det även pga att den nya makbalansen i världen kräver att de står ganska nära varandra när det gäller strategiska frågor som handlar om den geopolitiskt viktiga regionen "Mellanöstern".
Kina och USA stöttar inte bara skurken Bashar, utan de stöttar även andra skurkar i regionen som hotar hela mänskligheten med sina kärnvapenprogram. De stöttade även Ghadafi in i det sista också!
Men nu har Nato känt behovet utav inblandning igen, eftersom man återigen upplever att FN inte kan göra någonting när det gäller !
Den gamla rostiga organisationen som kallar sig Förenta Nationerna men egntligen fungerar som Förenta Staterna, bygger på att andravärldskrigets vinnare har full koll på konfliktläget i världen och därmed har vetorätt. Av de gamla vinnarna har två länder omvandlats till nya maktpolen. Speciellt Kina med sin nya ekonomiska s.k makt.
Nu går Turkiet in i konflikten som en Nato-medlem ! Turkiets riksdag beslutade idag om att Turkiet ska fortsätta anfalla Syrien i självförsvar. Någon form av "mini krigsförklaring". Detta legitimerar inblandning av andra Nato-länder enligt Nato:s stadga. USA, England och Frankrike som medlemmar av Nato ska nu försvara sin "Nato-bror". Detta gör att man kan gå runt Kina och Ryssland IGEN.
Jag hoppas att detta leder till Bashars fall så fort som möjligt !
John Omoomian (S)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar