söndag 29 mars 2015

Tusen röda rosor till Dig Wallström!

Efter 8 års tyst diplomati då vi haft en ganska kompetent dock för försiktig utrikesminister fick vi helt plötsligt en utrikesminister med ryggrad.

Norrlänningen Wallström visade klart och tydligt var hon stod i Palestina-frågan genom att fullfölja det socialdemokratiska kongressbeslutet. Detta var hennes första punkt i agendan. Staten Palestina erkändes. Högerpolitiker sörjde beslutet och försökte patetiskt blanda ihop denna fråga med det känsliga området antisemitism. Men resultatet blev att ett antal andra europeiska länder lyfter upp frågan på sin dagordning.

Men det slutade inte där! Hon skrev ett fantastiskt tal som hon tänkte hålla när arabländerna hade samlats i Kairo. Talet byggde på respekt för mänskliga rättigheter. Diktaturen Saudi-Arabien stoppade detta och därefter meddelade regeringen att vi inte förlänger avtalet med diktatorerna i Saudi-Arabien.

Hökmark och andra högerpolitiker skriver nu i bloggar och ledare tillsammans med "oroliga" direktörer att detta inte är bra för Sverige som nation!!
När man frågar varför, så svarar de sammanfattningsvis att Sverige förlorar mycket i det här spelet eftersom Sverige är ett litet export-land!!


Det de glömmer bort är att den här frågan inte är en ekonomisk fråga i sig. I det här sammanhanget står girighet och ekonomisk vinst mot solidarisk grund och mänskliga rättigheter.

Sverige har i decennier stått för internationell solidaritet, mänskliga rättigheter och fred. Bland de absolut viktigaste varumärken det här landet haft utåt så står mänskliga rättigheter högst upp, tillsammans med Volvo, Scania, SKF, m.m

Det som Hökmark inte vet men i bästa fall läst om, i hemliga dokument osv är att när det regnade ca 350 st Haubits b77 per dag över Sarajevo i 1425 dagar var det inga direktörer som hade krismöte. Inte heller när SAABs minor exporterades tonvis till irakiske diktatorn Sadam Hussein under kriget mot Iran på 80-talet.

Nej då!Stå på Dig min kära norrländska utrikesminister. Du kommer aldrig att få rosor av Wallenbergare eller deras politiska små marionetter. Men jag ger Dig tusen rosor ! Svensk politik behöver inte enbart försiktiga diplomater. Den behöver även Dig och sådana som Du som står för det rätta. Du skulle ju använda ordet medeltida metoder i ditt tal. Det tal som stoppades av Saudi-diktatorer. Det var det snällaste Du kunde säga till dem ty prygling, stening, halshuggning osv hör hemma i medeltiden! Minst sagt!

Fortsätt vara en röst för mänskliga rättigheter Wallström. Livet handlar inte enbart om pengar och Lundin Oil. Saudi är inget annat land än ett diktatoriskt sådant. Precis som Sudan och Arab-Emiraterna!

/John Omoomian


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar