lördag 30 november 2013

VI-människor och den nya S-strategin ...

Igår publicerade Expressen en artikel som handlade om att Löfven drar ifrån Reinfeldt i jobbfrågan, enligt den senaste opinionsmätningen.

För några dagar sedan när Löfven och Jämtin kallade blockpolitiken för "fördummande" samtidigt som att de var tydliga med att S går till val själva, blev reaktionerna hos Alliansen starka, speciellt hos Björklund som tyckte detta var "pinsamt". Men väljarna ger Löfven rätt, enligt den publicerade mätningen igår. Mer än hälften av de som tillfrågats i Ipsos novembermätning, 55 procent, vill att partierna ska gå till val på egen hand. Även bland borgerliga väljare tycker en inte oansenlig andel likadant, 43 procent. De rödgröna partierna, i block eller inte, har också fortsatt medvind i partisympatierna. I Ipsos mätning får S, V och MP tillsammans 50,7 procent - mot allianspartiernas 39,4 procent.
Aron Etzler varnade, rätt så länge sedan innan han blev Vänsterpartiets partisekreterare, för att S-ledningen inte skulle gå i den s.k Sahlinfällan. Och detta har S tagit till sig.
Alltså gå till val själv, stäng inte några dörrar enbart utifrån blockpolitiken, fokusera på två oerhört viktiga huvudfrågor dvs Arbete och utbildning.

Att man inte gör de s.k små skitfrågor som rymmer klart och tydligt under arbete och utbildning, till stora och viktiga huvudfrågor som de inte är. Invandringsfrågan är en sådan fråga. En fråga som löser sig automatiskt om Sveriges statsmakt ser alla mänskliga resurser och skapar arbete- och utbildningsförutsättningar för dem. En intressant och utmanande fråga som i sig inte är en huvudfråga.

Att man inte enbart (observera att jag skriver enbart) vänder sig till ca. 20% av befolkningen och förväntar sig att man får respons ifrån över 50% och vinner valet !

Att man inser att för att uppnå alla S-mål som har rötter i att - varje människa oavsett bakgrund ska ha möjligheten att påverka sitt liv- , måste man ha demokratisk makt. Utan demokratisk makt kan man inte genomföra någonting. Men metoden för att uppnå målet inte behöver vara att vi pratar med en liten andel av folket. Fastän vi har stora mål som är riktade mot alla så behöver inte tillvägagångssättet vara att vi pratar enbart med arbetslösa, sjukskrivna, utförsäkrade etc etc, för det finns väldigt många VI- människor som har fått nog av att se sitt samhälle sönderdelas i ökade klyftor med en alliansledd regering som har gjort allt enligt sina metoder men misslyckats.

Att inse att man ALDRIG ska underskatta dumheten i en demokrati. Det gjorde man under andra världskriget, och det blev som det blev.

Att man måste kanske se blockpolitiken som "fördummande" om man, i korridorerna, har ett riksdagsparti som har rötterna i nazismen !

Detta har Löfven fattat och jag uppskattar honom för det.
Han är en smart arbetar-grabb han :)
Men socialdemokratin handlar inte om en person utan det handlar om ett parti som alltid varit pragmatiskt, samarbetarvilligt och ansvarstagande för HELA Sverige.
Så vi går inte på din s.k Sahlinfälla Fredrik. Det gjorde vi 2010 men inte 2014 :)

/John Omoomian (s)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar